כמה עולה להדליק דוד לשעה? התשובה תפתיע אתכם
סביר להניח שאתם לא משאירים את הדוד דולק למשך כל היום, כי זה יהיה בזבוז מוחלט, אבל האם אתם בכלל יודעים כמה עולה להדליק דוד לשעה? טוב, אם הגעתם לכאן כנראה שלא, אך אל תדאגו, אנחנו בחברת דודים פיקס נשמח לענות לכם על השאלה הזו בקצרה, כך שתבינו לא רק כמה זה עולה, אלא גם איך לחסוך כמה שיותר.
כמה משלמים על הדלקת דוד מידי שעה?
שאלו את המומחים של דודים פיקס
תחזוקת דודים – חוסכים לכם המון כסף
תיקון כל סוגי התקלות בדודים
שירות בפריסה ארצית רחבה 24/7
מחפשים פתרון שיחסוך לכם כסף? חייגו:
053-536-7759
לפני הכול – איך דוד חשמלי עובד?
דוד חשמלי מורכב מגוף מתכת מבודד שמכיל מים וגוף חימום חשמלי. כאשר מפעילים את הדוד, זרם חשמלי עובר דרך גוף החימום והופך לחום. החום מועבר למים שבדוד עד שהם מגיעים לטמפרטורה הרצויה (בדרך כלל 60 מעלות), והתרמוסטט שבדוד מווסת את הטמפרטורה ומכבה את גוף החימום כשהמים מגיעים לטמפרטורה המבוקשת, כך שהמים לא יתחממו מעבר לכך. זאת אומרת שכשמדליקים את הדוד למשל לשעתיים, זה לא בהכרח אומר שהוא צורך חשמל למשך שעתיים רצופות, אלא עובד במחזורים וחוזר לצרוך חשמל כשהמים מאבדים את החום שלהם.
מה משפיע על צריכת דוד חשמל?
בגדול, הגורם העיקרי שמשפיע על צריכת הדוד היא הגודל שלו – ככל שהוא יותר גדול, ככה נדרשת לו יותר אנרגיה לחימום. אך זה לא מסתיים כאן. בחורף למשל, כשהמים שזורמים בצינורות קרים יותר, לוקח לו יותר זמן לחמם אותם, כך שהוא צריך לעבוד יותר ולצרוך יותר אנרגיה כדי להגיע לטמפרטורה הרצויה. גם איכות הבידוד של הדוד עשויה להשפיע על הצריכה שלו, מאחר שככל שהוא מבודד פחות, כך יש יותר בריחת חום, ועוד ראוי לציין את האבנית שעלולה להצטבר בו ולפגוע ביכולת של הדוד להתחמם במהירות המקסימלית.
כמה עולה שעת דוד ואיך מחשבים את זה?
החישוב אולי ייראה לכם קצת מסובך, אבל תהיו איתנו – אנחנו בטוחים שתבינו בסופו של דבר מה משפיע על מה וכמה זה יוצא לכם. דוד ממוצע בעל הספק של 2.5 קילוואט צורך כ-2.5 קילוואט-שעה בשעת פעולה מלאה. בתעריף של 0.64 ₪ לקוט"ש (נכון לשנת 2024), הדוד מבזבז לכם בסיבות 1.6 ₪ בשעה. חימום דוד מלא (בהנחה שמדובר בדוד סטנדרטי של 120 ליטר) אורך כשעה וחצי, ככה שעד שהוא יגיע לחימום מלא תשלמו כ-2.4 ₪. העלות החודשית אם כן תסתכם בכ-72 שקלים אם אתם נוהגים להדליק את הדוד מדי יום.
איך חוסכים בהפעלת דוד חשמלי?
כפי שאתם מבינים וכנראה כבר ידעתם עוד לפני, הדוד הוא לא מוצר שזול כל כך להשתמש בו, כי על פי החישוב שראיתם, תשלמו על השימוש בו כ-850 ₪ בשנה, וזה לא כולל תחזוקה ותיקון לדוד חשמלי אם נדרש. אז אם אתם רוצים לחסוך כמה שיותר, דבר ראשון, וכמו שאבא תמיד דאג לעשות, תכבו את הדוד בזמן – כשעה עד שעה וחצי אחרי שהפעלתם אותו. אם אתם חוששים שתשכחו לעשות זאת, תוכלו להתקין טיימר שיעשה זאת בשבילכם, או שתוכלו גם לכוון את הדוד לטמפרטורה נמוכה יותר שמתאימה לכם, למשל 50 מעלות (זה מספיק לרוב השימושים שנעשים בדוד). דבר נוסף וחשוב זה תחזוקה – עליכם לנקות את הדוד מאבנית לפחות פעם ב-3 שנים כדי שיעבוד בצורה חסכונית ואופטימלית.