אבנית בדוד – הבעיה הקשה ביותר בדודים בישראל
למה בכל בית בארץ יש אבנית בדוד, איך היא פוגעת בדוד, איך מנקים את האבנית הזו וכמה זה עולה? תנו למומחים של דודים פיקס לעשות לכם סדר בבלגן וללמד אתכם את כל מה שצריך לדעת על הבעיה הקשה של ארצנו הקטנה.
צריכים לנקות אבנית בדוד?
ניקוי אבנית על גוף החימום מהיום להיום
מחיר הכי זול שתמצאו בארץ
טיפול מהיר ומקצועי ע"י מומחה לטיפול בדודים
שירות בפריסה ארצית – הגעה לכל מקום
להזמנת השירות עוד היום חייגו:
053-536-7759
לפני הכול נסביר לכם מה גורם לאבנית בדוד
לא סתם כתבנו "בעיה קשה", כי זה משחק מילים למי שמבין משהו במים שיש לנו בארץ. המים שעוברים בצינורות שלנו הם מים קשים, כלומר יש בהם משקעים רבים של מינרלים, והם אלו שגורמים לאבנית. המינרלים העיקריים שאחראים לאבנית הם סידן ומגנזיום, ובישראל הריכוז שלהם במים גבוה במיוחד בהשוואה למדינות אחרות באירופה. זוהי תקלה נפוצה שכמעט ואי אפשר למנוע, כי זו איכות המים שזכינו בה. אנחנו אומרים "כמעט" כי יש סוג של פתרון, והוא מסנן אבנית, אבל הוא עוזר להגן רק על החלקים הפנימיים של הדוד ולא על החיצוניים, כמו הצינורות למשל.
האם אבנית גורמת לדוד לא לחמם כמו שצריך?
בהחלט כן! בתוך הדוד שלכם יש מרכיב חשוב שנקרא גוף חימום. יכולים לנחש מה הוא עושה? הוא מחמם את המים. לאורך הזמן מצטברת עליו אבנית, ובסופו של דבר גוף חימום מלא באבנית מתקשה לחמם את המים שבדוד. תחשבו על זה – נוצרת שכבה של אבן שמפרידה בינו לבין המים שבדוד. לא רק שזה יפגע ביכולת שלו לחמם את המים, אלא שהוא יצטרך לעבוד קשה יותר, כי התרמוסטט לא יגיד לו להפסיק לפעול, מה שיגרום לבלאי מואץ וזה חבל. אפילו שכבת אבנית בעובי של 1.5 מ"מ יכולה להפחית את יעילות החימום בכ-15%.
אבנית גורמת לקצר בדוד – מה עושים?
לצערנו במצב שכזה אין ברירה אלא להחליף את גוף החימום. הקצר בדוד מסמל על כך שגוף החימום עבד כל כך קשה, עד שהוא נשרף, והבאסה זה שהייתם יכולים לעלות על הבעיה הזו עוד לפני שזה קרה. הסימן הברור ביותר הוא זה שציינו קודם לכן – הדוד לא מחמם כמו שצריך. סימן נוסף הוא רעשים שעולים מהדוד, והם למעשה המים הרותחים שלנכדים בין גוף החימום לבין שכבת האבנית. בפעם הבאה אל תזניחו בעיה שכזו ותנקו בזמן את האבנית. זה יחסוך לכם הרבה מאוד כסף, צרות וכאב ראש מיותר.
איך לנקות אבנית מהדוד והאם אפשר לבד?
קודם נענה על השאלה השנייה – אנחנו ממש לא ממליצים לנסות לנקות אבנית לבד. כבר הזמינו אותנו לקוחות שניסו לעשות זאת וגילו שהם לא יכולים לחבר מחדש את הדוד כמו שצריך, או שפשוט עשו בלגן שלם כי לא פעלו על פי שלבי הבטיחות לפני הפירוק. כדי לנקות את הדוד צריך קודם כל לנתק אותו מחשמל, לפתוח את הפלאנג', לרוקן אותו ואז לגרוף את האבנית. זה נשמע קל, אבל תסמכו עלינו – זה עלול להיות מסוכן ומבולגן מאוד אם אתם לא מבינים מה אתם עושים.
כל כמה זמן צריך לנקות אבנית מהדוד?
מניסיון אנחנו בדודים פיקס ממליצים לנקות את הדוד מאבנית פעם ב-3 שנים. אם אתם גרים בצפון תשמחו לדעת שזכיתם במים פחות קשים, כך שתוכלו להסתפק בניקיון של פעם ב-4 שנים. זה טווח זמן הגיוני שבו מצטברת כבר מספיק אבנית על גוף החימום וכבר ניתן לראות את השפעת האבנית על חשבון החשמל. אם תנקו את האבנית בתדירות שכזו, תוכלו להאריך את חיי גוף החימום שלכם באופן משמעותי.
האם תיקון דוד עם אבנית זה דבר יקר?
בכלל לא, ולמעשה, זה אחד התיקונים הזולים ביותר שאנחנו מבצעים. עם זאת, יש כאן כוכבית, כי זה תקף רק במידה ואכן מבצעים את התיקון הזה בטווח הזמן הנכון. אם תדחו את התיקון אתם תשלמו הרבה על החלפת רכיבים, למשל על החלפת תרמוסטט תקול בגלל אבנית, גוף חימום או הפלאנג' כולו כולל כל הרכיבים האלה.
כמה עולה לנקות אבנית מהדוד?
מחיר ניקוי אבנית בדוד הוא החל מ-200 ₪ לניקוי סטנדרטי. כאמור, יתכן שבמקום ניקוי יהיה צורך בתיקון הדוד והחלפת רכיבים. במקרים שכאלה במקום לצאת בזול, תשלמו סכומים שיכולים להגיע ל-500 ואפילו ל-800 ₪, בהתאם לרכיב שצריך להחליף.